De Designer

Marielle van Essen

Wonen en werken in een mooie omgeving, wie wil dat niet.
Uit ervaring weet ik dat je als mens, ondernemer, medewerker en klant, beter functioneert zodra je in een prettig interieur bent. Je voelt je eenvoudigweg fijner en bent daardoor op je best. 

Ik hou ervan te werken met de beste natuurlijke materialen, een goed doordachte indeling en lichtplan, mooie (design)meubelen en armaturen, rijke stoffering en kunst. Mijn interieurs zijn stijlvol en daardoor tijdloos. Ze horen de blauwdruk van de beste versie van de bewoner of eigenaar te zijn.

Ik kan niet wachten om u te laten ervaren wat een goed interieur met ú of uw bedrijf kan doen. 

Benieuwd naar wat Van Essen Interiors voor uw huis, vakantiewoning, kantoor of restaurant kan betekenen? Plan vrijblijvend en kosteloos een belafspraak met mij in. Ik help u graag met uw interieur wensen!

Studio van essen interiors

Interieur ontwerp en realisatie

Van Essen Interiors maakt smaakvolle tijdloze interieurs. Of u nu gaat verbouwen, verhuizen naar een (nieuwbouw)woning, of uw huidige huis of bedrijf een volledige make-over wilt geven; wij ontwerpen interieurs maar helpen u ook het ontwerp te realiseren en af te stylen. Hieronder 

1. Intake - concept - schetsontwerp

Intake 
Een goed ontwerp begint met een goed intakegesprek. Graag kom ik bij u thuis of in het bedrijf om kennis te maken. We nemen dan een vragenlijst door zodat ik een goed beeld krijg van de personen die de te ontwerpen ruimtes gaan gebruiken. Ook ontstaat tijdens de intake de wensen en bijzonderheden checklist voor mij om bij het ontwerp rekening mee te houden. Ik hecht er veel waarde aan mijn opdrachtgevers goed te leren kennen, zodat ik het interieur ook echt kan aansluiten bij wie zij zijn of willen worden. 

Concept 
Hierna bedenk ik een concept (stijl / sfeer) voor de ruimte(s) die ik visualiseer  in een moodboard. Het moodboard moet direct een gevoel geven van: ‘Yes, dit wil ik!’

Schetsontwerp   
Hierna maak ik een schetsontwerp van de indeling en inrichting. Als beiden akkoord zijn, staat de basis van het interieur ontwerp en ga ik verder met de stappen hieronder. 

2. ontwerp Indeling - lichtplan - kleur - materiaal - stoffering - kunst

Indeling, maatwerk en lichtplan 
In de volgende ontwerpfase werk ik de indeling van het interieur verder uit in Sketchup. Hierdoor ontstaat een goede plattegrond met de juiste maatvoering. Ook werk ik in Sketchup het maatwerk verder uit en bedenk een goed lichtplan. 

Kleuren, materialen, meubels. armaturen, stoffering, kunst 
Vervolgens bepaal ik de kleuren, de te gebruiken materialen, meubels, armaturen en stoffering. alles moet mooi met elkaar samenkomen vanuit het bedachte concept. Ik maak hiervan 2D en 3D visualisaties in Sketchup zodat u precies kunt zien hoe het ontwerp in uw woning of bedrijf eruit zal zien. Een en ander vormt samen een presentatie van minimaal 15 pagina’s.

Keus styling producten en Kunst
Waar mogelijk bedenk ik in dit stadium al hoe de woning uiteindelijk zal worden gestyled met assecoires en, heel belangrijk, kunst. Hierover bij stap 5 meer. 

3. PRESENTATIE 2D / 3D VISUALISATIE EN STALEN

Digitale presentatie interieur ontwerp
De digitale presentatie van het interieur ontwerp dat u van mij krijgt, begint met foto’s van de huidige situatie en de visie voor het ontwerp, vervolgens bevat deze het concept (bepaalde sfeer / stijl) bestaande uit een moodboard, verder uitgewerkt in pagina’s bevattende een kleur- en materialenplan, de indeling in een plattegrond inclusief een lichtplan. Verder nog een meubelplan, stoffering- en armaturenadvies. Aan het einde van de presentatie zit nog een winkellijst zodat u zelf de producten kunt aanschaffen.

Persoonlijke presentatie digitaal ontwerp met stalen
Voornoemde digitale presentatie kom ik graag bij u thuis of in uw bedrijf presenteren, zodat u ook uitleg krijgt bij het ontwerp en vragen kunt stellen. Ook heb ik bij deze presentatie de stalen van de verschillende materialen en stoffen die ik voor het ontwerp heb gekozen aanwezig. Uiteraard krijgt u de presentatie dan ook geprint overhandigd.

4. Inkoop materialen en meubelen, uitvoer maatwerk, begeleiding

Inkoop materialen en meubelen 
Van Essen Interiors heeft goede samenwerkingen met meubelmakers, leveranciers van materialen en meubelmerken en -winkels. Ik ontzorg u volledig door de materialen en meubelen van het ontwerp voor u in te kopen. Dit scheelt u tijd en ook het risico de verkeerde spullen aan te schaffen. 

Uitvoer maatwerk 
Samen met de meubelmaker werk ik het maatwerk tot in detail uit en zorg dat het precies zoals ontwerp wordt gemaakt en geplaatst. 

Begeleiding 
Hoewel de (onder)aannemers en vaklui verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van hun werkzaamheden, kan ik desgewenst wel regelmatig komen controleren of het ontwerp visueel wordt uitgevoerd conform ontwerp. Dit scheelt u veel tijd en onnodige discussies. 

 

5. interieurstyling en kunstadvies

Styling (ook voor verkoop & verhuur)
Een nieuw interieur in huis of bedrijf heeft ook een goede styling nodig. Dit houdt in dat alle details zoals beddengoed, servies, vazen, kleden, kussens, kaarsen, boeken aansluiten bij de rest van het interieur. Zonder styling zul je merken dat het interieur wel mooi maar niet ‘af’ voelt. 

Kunst
Kunst is hierbij een aparte categorie, omdat kunst enerzijds echt karakter en sfeer geeft aan een interieur maar tegelijkertijd ook erg persoonlijk is. De aanschaf van mooie kunst kost tijd en ik help u graag bij dit proces. Ik draag niet alleen kennis van de verschillende kunst die er wordt aangeboden maar weet natuurlijk ook wat goed in uw interieur en bij uw karakter past. Hiermee begin ik meestal al vroeg in het ontwerp proces, maar meestal wordt de kunst gelijktijdig met de overige styling geplaatst. 

Studio van essen interiors

Interieur advies (2 uur)

Hebt u eigenlijk alleen behoefte aan wat advies? Iemand die even met u meekijkt? Wat vragen op gebied van kleurcombinaties, materialen of meubelen en verlichting? U bent altijd welkom bij mij in de studio om uw vraagstukken door te nemen. U kunt een advies van minimaal 2 uur boeken. Dat geeft ons de tijd om samen even goed naar foto’s en video’s te kijken. Ook zorg ik dat ik allerlei stalen en beeldmateriaal bij mij heb zodat ik direct een en ander kan laten zien ter inspiratie. 

Klaar om het interieur van uw woning of bedrijf aan te pakken?

Bel of mail mij vandaag nog vrijblijvend om uw wensen te bespreken.