Project Museumkwartier

Project Museumkwartier

Multifunctioneel en klassiek modern

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het Museumkwartier in Amsterdam. Voor de herinrichting werd Van Essen Interiors gevraagd een ontwerp te maken voor de grote vergaderzaal. Deze diende een multifunctionele bestemming te krijgen en qua esthetiek niet alleen aan te sluiten bij het monument maar ook het prachtige uitzicht op het Rijksmuseum.  

Als moodboard is gekozen tussen een combinatie van de warme tinten van het eiken in de vloer en de maatwerk kasten en het koelere blauw dat ook elders in het pand nadrukkelijk aanwezig is. 

Voor de sfeer verlichting in het midden van de ruimte is gekozen voor een moodboard met armaturen met een duidelijk karakter. De voorgestelde armaturen maken direct een statement in de ruimte en geven het interieur een zekere grandeur. 

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de allure van het pand, de functies die de ruimte gaat krijgen en de omgeving.

Van Essen Interiors adviseerde het verlaagd plafond te verwijderen, aangezien bij nadere inspectie hieronder een bijzonder en nog authentiek plafond leek te zitten. Ook maakt dit de ruimte minimaal een centimeter of 30/40 meter hoger hetgeen de ruimte allure geeft. Tot slot worden hiermee direct verouderde verlichting en overige ongebruikte plafondspots verwijderd. 

 

De indeling biedt in het ontwerp de mogelijkheid te socializen bij een maatwerk pantry en een hoge bar met direct uitzicht op het Museumplein. In het midden komt een groot kleed met tafels en stoelen die eenvoudig om te bouwen zijn naar een vergader- en cursusopstelling. 

Voor de meubelmaker op links een basis maatwerk ontwerp voor de pantry en op rechts de maatwerk kasten aan de andere zijde van de zaal.

Maatwerk is in een ruimte van deze omvang onontbeerlijk om een gevoel van samenhang in de inrichting te creëren en de ruimte optimaal te benutten. 

Gerelateerde projecten