Project Houthavens

Project Houthavens

Creatief en inspirerend

Voor het bedrijf Het PR Bureau, werkte Van Essen Interiors mee aan de transformatie van een oude naaifabriek in de Amsterdamse Houthavens tot een gave creatieve workspace.  
De opdracht was om het casco pand bestaande uit een grote ruimte met aangrenzende eventspace om te toveren naar een multi functionele ruimte, waarin rekening is gehouden met de neurodiversiteit van medewerkers en andere bezoekers. Opdrachtgevers willen gezien hun creatieve beroep een opvallend interieur met knallende kleuren en bijzondere plekken die zowel de gezondheid als interactie tussen medewerkers bevorderen. 

Op de foto’s links en onder de nog casco eventspace en soon to be workspace. 

Goed nagedacht is over de meest functionele looproutes van de medewerkers en klanten van opdrachtgever.
Op basis hiervan is een schetsontwerp ontstaan van de indeling: de entree, de ontvangstruimte, de bibliotheek, de meditatieruimte, de cowork tafels, de spreekkamers en de open werkplekken.  

Een warme entree en secretariaat, direct bij de entree en handig gelegen op de grens tussen de eventspace en de workspace. 

Rechts: maatwerk logistieke kast met geïntegreerde koffiecorner en  garderobe, geplaatst bij een hoge bar waar medewerkers een praatje kunnen maken. zonder anderen te hinderen. 

 

Op de foto links: in het midden van de ruimte rechts van de entree een warm aangeklede boardroom, met daarnaast de bibliotheek met grote maatwerk Mortex leestafel. 

Onder: respectievelijk het cowork gedeelte, de kamer van de ‘crea’s’, de indeling van de eventspace met keuken en kantine en tot slot de patio met loungehoek en daarachter de open werkplekken. 

Voor de bibliotheek ontwierp en produceerde Van Essen Interiors een prachtige Mortex tafel van maar liefst 4,5 meter lang en 1,5- meter breed. Als natuurlijke grens tussen de boardroom en de bibliotheek, ontwierp en produceerde Van Essen Interiors een 5 meter lange  cortenstaal plantenbak gevuld met (deels hoge)  planten. 

maatwerk mortex tafel

De bibliotheek met haar grote mortex tafel grenst aan 3 grote cowork tafels waar medewerkers in stilte maar wel met elkaar kunnen werken.   

Extra aandacht voor de werkkamer van de crea’s die een heerlijke loungehoek krijgen op een podium om naar hartelust te brainstormen. Ook heeft de kamer 10 flexibele werkplekken.  

Een creatieve werkplek mag ook een creatieve inrichting hebben. In het midden van het interieur – tussen de werkplekken en de boardroom – dan ook een patio met stromende fonteinen en een prachtige Japanse acer, en eromheen hangstoelen, de koffiebar en een loungebank. Het interieur stimuleert zowel productiviteit, creativiteit als ontspanning en onderlinge interactie.  

Binnenkort wordt dit project aangevuld met foto’s van de uiteindelijke realisatie, die op 1 augustus 2023 is opgeleverd. 

Gerelateerde projecten